Goede mensen houden en/of vinden

We kunnen tegenwoordig het nieuws niet horen/zien of lezen zonder dat het gaat over de tewerkstelling. Bedrijven hebben het steeds moeilijker om mensen te vinden, om goéde mensen te vinden en zelfs om bestaande werknemers te houden. Al snel grijpt men dan naar middelen als hoger loon, een andere auto,… terwijl werknemers vaak (ook) verlangen naar meer. Naar anders.

Laat Buitendenker nu net op dat vlak een hulp zijn. Bij Buitendenker zijn we ervan overtuigd dat mensen vooral gehoord en gezien willen worden. Wie wil er nu nog een anonieme werknemer zijn, een bediener van een toetsenbord of toestel en zich vervangbaar voelen? Mensen willen zich erkend voelen, hebben nood aan aan een werkgever of manager die rekening houdt met wie ze zijn.

Dat kan vaan heel eenvoudig. Ga in gesprek met de mensen, vraag hen wat ze nodig hebben, waar zij blij van worden. Hier kan Buitendenker ook bij helpen. In een wandelend gesprek luisteren we naar de mensen en komen we met een geanonimiseerd verslag terug bij de opdrachtgever.

Bied je mensen de kans om zelf op tijd een stond een wandeling bij Buitendenker te plannen. Even luchten, even delen wat er goed gaat en wat er moeilijker loopt. Een eenvoudige manier om aan de medewerkers te tonen dat je écht bezig bent met hoe het met hen gaat. Dat ze meer zijn dan enkel werknemer.

Buitendenker kan ook helpen bij de selectie van nieuwe kandidaten. Hoe stel je je vacature op? Wat is echt belangrijk? Past de omschrijving bij jullie missie en visie? Wij zijn er graag bij wanneer je met de kandidaten in gesprek gaat. Misschien is een wandeling met de kandidaten die tot op het laatst in de running zijn wel een goed idee?

Kortom, om de juiste mensen te vinden en te houden, is er veel meer mogelijk. En hoeft het vaak ook niet zo veel te kosten.

Wim Schotsmans